Scholingspartner Zo leer je kinderen lezen en spellen

Na 10 jaar basisonderwijs werd ik nieuwsgierig naar wat nu echt werkt, wanneer het gaat om lezen en spellen in het basisonderwijs. Ik dacht mijn antwoord op deze vraag te vinden tijdens mijn Master SEN, Taalspecialist en Dyslexie Expert. Na het afronden van mijn Master wist ik hoe ik mijn onderwijs kon inrichten voor het leesonderwijs in de klas en op school, maar had helaas nog geen antwoord gevonden hoe ik mijn spellingonderwijs effectiever kon maken. Het antwoord over een effectieve instructie voor lees -en spellingonderwijs vond ik op de cursus Zo leer je kinderen lezen en spellen gegeven door Drs. José Schraven. Overtuigd van de effectieve instructie in de methodiek van Zo leer je kinderen lezen en spellen, ben ik in 2019 officieel scholingspartner geworden van José Schraven en geef ik scholing aan teams over de methodiek Zo leer je kinderen lezen en spellen. Met OPGELETTERD! bied ik u scholing, begeleiding en coaching voor het basisonderwijs passend bij de methodiek of de methode Staal Spelling.

 

Leerkracht Speciaal Basis Onderwijs

Naast het geven van scholing, ben ik parttime werkzaam als leerkracht op het SBO. Na 20 jaar lesgeven in het reguliere basisonderwijs heb ik de stap gemaakt naar het speciaal basisonderwijs. Doordat ik zelf ook voor de klas sta weet ik goed wat de dagelijkse praktijk is voor kinderen en leerkrachten. Het cursusaanbod is dan ook praktijkgericht. We hebben maar weinig tijd op een dag, de spanningsboog van de kinderen is soms kort... kinderen hebben recht op effectief lees -en spellingonderwijs dat adaptief is en aansluit bij hun onderwijsbehoefte!

 

Individuele begeleiding technisch lezen en/of spelling

Tevens bied ik individuele begeleiding aan kinderen die het vertrouwen en plezier in lezen en spellen zijn verloren. De begeleiding volgt eveneens de methodiek Zo leer je kinderen lezen en spellen, die naast elke andere methode gebruikt kan worden. Hierin staat een heldere, eenduidige, stapsgewijze instructie centraal. Gericht op het opdoen van succeservaringen, waardoor kinderen gemotiveerd raken en weer plezier krijgen in het lezen en/of spellen. Voor kinderen van groep 3 t/m 8.

 

Onlangs mocht ik, samen met Shirley en Sanne, een Podcast opnemen bij Tjip. Beluister de Tjipcast via deze link

Meer weten? Mail of bel:

 info@praktijkopgeletterd.nl

06-48759106